home
28-11-2007
APR brengt Advies Kabelplan Radio 2008-2009 uit
100%NL geadviseerd voor radiopakket Groot-Amsterdam

De Algemene Programma Raad (APR) heeft het Advies Kabelplan Radio 2008-2009 vastgesteld. De belangrijkste wijziging is de opname van 100%NL in het radiopakket. Aan UPC is geadviseerd om deze zender aan het Aanvullend Pakket toe te voegen. De APR adviseert om Caz! niet meer op te nemen in het radiopakket.

Dit jaar waren er in totaal zes aanvragen van zenders die nog niet eerder waren geadviseerd, waaronder drie nieuwe zenders die voor het eerst een aanvraag indienden.
100%NL diende vorig jaar ook al een aanvraag in, die toen niet is gehonoreerd. Volgens de APR heeft deze zender laten zien dat er in het afgelopen jaar een professionaliseringsslag heeft plaatsgevonden. Het Nederlands product (zowel Nederlands- als Engelstalig) is populair en daar speelt de zender goed op in. Het volledige advies is te vinden bij Downloads op de pagina Raad.

Algemene Programma Raad De APR adviseert jaarlijks over de samenstelling van de radio- en tv-pakketten voor het kabelnet van UPC in Groot-Amsterdam, dat ruim een half miljoen huishoudens bereikt (gemeenten Amsterdam, Purmerend, Landsmeer, Zaanstad, Abcoude, Diemen, Loenen, Oostzaan, Ouder-Amstel, Weesp). Samenstelling adviezen Een pakket bestaat uit twee onderdelen: het Wettelijk Basis Pakket en het Aanvullend Pakket. Het advies over het Wettelijk Basis Pakket is op grond van de mediawet bindend. Daarnaast adviseert de APR - vanuit het consumentenbelang - ook over het Aanvullend Pakket. De APR is van mening dat met deze adviezen voor de consument een evenwichtig en pluriform pakket tot stand is gekomen.Archief
RSS Nieuws