Nieuws-Archief | June 2004

[ ga terug ]

APR brengt Aanvullend Advies Kabelplan Televisie 2004-2005 uit. (03.06.04, 17:51:)
Purmerend, 3 juni 2004

De APR heeft heden een Aanvullend Advies kabelplan Televisie uitgebracht aan UPC. Onderstaand persbericht is daarbij verstuurd.Stichting Algemene Programma Raad
Postbus 265
1440 AG Purmerend
tel. 0299-452752
fax 0299-452753
email: [email protected]
interner: www.stichtingapr.nl

Purmerend, 3 juni 2004.


PERSBERICHT

APR brengt Aanvullend Advies Kabelplan
Televisie 2004-2005 uit

De Stichting Algemene Programma Raad voor de regio Groot-Amsterdam heeft heden een aanvullend Advies Kabelplan Televisie 2004-2005 aan UPC uitgebracht. Aanleiding daartoe is het feit dat UPC met een aantal gemeenten uit het adviesgebied van de APR nieuwe overeenkomsten heeft afgesloten. In ieder geval in twee van die gemeenten -Zaanstad en Purmerend- heeft dat nieuwe contract tot gevolg dat het zenderpakket op korte termijn wordt uitgebreid met 4 televisiezenders. Vanuit zijn wettelijke taak en dus in zijn rol als adviesorgaan van de kabelexploitant heeft de APR advies uitgebracht over de invulling van deze extra televisiekanalen.

Zaanstad
Voor Zaanstad heeft de APR geadviseerd de 4 extra televisiezenders in te vullen met de programma?s van BBC World, National Geographic, TVE en ZDF. Wegens het ontbreken van een ?eigen? lokale publieke omroep, ontvangen de consumenten in Zaanstad thans de lokale publieke omroep van Amsterdam, zijnde het SALTO A2-kanaal. Bij nadere beschouwing blijkt de programmering van deze zender dermate lokaal (lees Amsterdams) gericht, dat deze zender voor de consumenten in Zaanstad nauwelijks een toegevoegde waarde heeft. De APR adviseert daarom SALTO A2 niet langer deel uit te laten maken van het pakket. Hiervoor in de plaats wordt The Box geadviseerd.

Purmerend
De APR heeft voor Purmerend geadviseerd de 4 extra televisiezenders op dezelfde wijze in te vullen als in Zaanstad en het pakket dus uit te breiden met BBC World, National Geographic, TVE en ZDF. Het uitgebrachte Advies Kabelplan Televisie 2004-2005 voor Purmerend ondergaat verder geen wijzigingen.

Andere gemeenten in het adviesgebied van de APR
UPC heeft met Amsterdam en Ouder-Amstel eveneens een nieuw contract gesloten. Voor zover bekend doen zich daarin geen wijzigingen voor ten aanzien van de omvang van het televisiepakket. Het uitbrengen van een aanvullend advies is daarom niet noodzakelijk.
Met de andere gemeenten in het adviesgebied van de APR heeft UPC nog geen nieuwe overeenkomsten gesloten. Als gedurende de looptijd van het Advies Kabelplan Televisie 2004-2005 in die gemeenten contracten worden aangegaan die sterk afwijken van hetgeen nu in Zaanstad, Purmerend, Amsterdam en Ouder-Amstel is vastgelegd, behoudt de APR zich het recht voor een afzonderlijk aanvullend advies uit te brengen.----------Einde persbericht---------